top of page
Search

Zajedno za budućnost: Razmjena znanja i iskustava iz Erasmus+ projekata

Suradnja i razmjena iskustava ključni su elementi za uspjeh u suvremenom obrazovanju. Upravo to je bila misao vodilja seminara održanog 30. rujna 2024. u Ljubljani, u organizaciji Osnovne škole Božidara Jakca. Na poziv koordinatorice Erasmus+ projekta Osnovne škole Mate Lovraka, Sanje Kos, naša škola je imala čast predstaviti svoje projekte pred učiteljima iz Slovenije.

Tijekom seminara, Silvija Krpes, koordinatorica Erasmus+ projekata naše škole, održala je predavanje u kojem je predstavila projekte u kojima sudjelujemo, ali i podijelila svoja iskustva o prednostima te izazovima koje ovakvi projekti donose. Seminar je pružio priliku i za predstavljanje domaćina – Osnovne škole Božidara Jakca, putem izlaganja učiteljice Ize Javornik, kao i Pučkog otvorenog učilišta Kutina, koje je predstavljala Anica Zovko, istaknuvši Erasmus projekte u području obrazovanja odraslih.

Ovaj događaj nije bio samo prilika za razmjenu znanja, već i za uspostavljanje novih kontakata i stvaranje temelja za buduće projekte. Sudionici su imali priliku upoznati se s kolegama iz Slovenije, čime su otvoreni novi putevi za daljnju suradnju i zajednički razvoj.

Posebna vrijednost seminara ogleda se u najavi nadolazećih radionica i predavanja, u organizaciji koordinatora Sanje Kos i Silvije Krpes, koje će kolegica Iza Javornik iz OŠ Božidara Jakca održati u tri osnovne škole na području Kutine, kao i u Pučkom otvorenom učilištu Kutina. Navedene aktivnosti planiraju se održati u tjednu obilježavanja Dana Erasmusa i imaju za cilj dodatno obogatiti ponudu događanja te na najbolji način predstaviti Erasmus+ projekte, kao i prenesena znanja i iskustva.



1 view0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page