top of page
Search

Dani Erasmusa u Kefelji

Dana 16. listopada 2024. otvorili smo vrata naše škole kako bismo učenicima i građanima približili brojne prednosti i mogućnosti koje nudi Erasmus program. Pod organizacijom Erasmus+ koordinatorica, Silvije Krpes, učiteljice geografije i Irene Posavec, učiteljice engleskog jezika osmislili smo četiri kreativne radionice za učenike i posjetitelje.

Radionica Plesnim korakom kroz Europu upoznala je učenike s osnovama tradicionalnih plesova Španjolske i Grčke, s ciljem da ih zainteresira za bogatu kulturu i običaje europskih zemalja. Učenici su i zaplesali uz taktove flamenca i sirtakia te se odlično zabavili. U radionici Jezična avantura, učenici su kroz igru usvojili osnovne fraze na španjolskom i grčkom jeziku, dok je radionica Erasmus razglednica bila posvećena kreativnom izražavanju – učenici su oslikavali razglednice i pisali kratke poruke prijateljstva. Ove posebno izrađene razglednice uručit ćemo učenicima iz partnerskih zemalja tijekom naših grupnih mobilnosti. Svi se veselimo novim poznanstvima koja nas očekuju! Uz provedene radionice proglasili smo i najkreativniji plakat u sklopu Natječaja za izradu plakata Erasmus+ loga naše škole. Nagradu je dobila učenica osmog razreda Lana Bakarić koja je svojim trudom i kreativnošću najbolje prikazala ciljeve našeg projekta. Čestitamo

dobitnici!

Za kraj, kao nagrada za sudjelovanje, predstavili smo i kušali tradicionalna jela Grčke i Španjolske, koja su oduševila sve prisutne. Bilo je to veselo i nezaboravno druženje kojim smo na najbolji način proslavili Dane Erasmusa u našoj školi.

Projektni tim upućuje zahvalnost svim učenicima koji su sudjelovali, kao i učiteljicama Mariji, Danijeli, Ivani i Ivi na suradnji te našem ravnatelju na podršci.

Do sljedeće godine, pozdravljaju vas vaši Erasmusovci!


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page